به گزارش خبرنگار مهر، همایون یزدانپناه ظهر یکشنبه در نشست خبری به تشریح برنامهها و اقدامات شهرداری قم در مسیر هوشمندسازی اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و بحث هوشمندسازی دو مبحث مختلفی است که از سال ۹۶ به طور ویژه در شهرداری قم با شیوهای جدید کار خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به چالشهای پیش روی ایجاد شهر هوشمند، افزود: هوشمندسازی در کل کشور با چالشی جدی مواجه است و آن نداشتن متولی از نظر قانونی است، در واقع در حالی از ایجاد شهر هوشمند در کشور سخن گفته میشود که در ساختار اداری و از نظر قانونی متولی برای آن تعریف نشده است.
به گفته رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم، شهرداریها نیز به عنوان بزرگترین مجموعههای اجرایی در شهرها در سالهای اخیر به دنبال اجرایی کردن آن بودهاند از همین رو در گام نخست ایجاد شهرداری هوشمند را در دستور کار قرار دادند.
وی افزود: شهرداری قم طی دو سال گذشته تلاش کرده تا زیرساختهای ایجاد شهر هوشمند را در شهر قم فراهم کند.
یزدان پناه با بیان اینکه شهرداری هوشمند متشکل از سازمانهای هوشمند است که در این راستا ۳۰ سازمان خدمات شهری در کنار هم قرار دارند، تصریح کرد: این ۳۰ سازمان میتوانند خدمات شهر هوشمند را عملیاتی کنند اما اینکه کدام سازمان کل شهر را هوشمند کند نداریم.
شاخصههای شهر هوشمند
وی به شاخصههای شهر هوشمند اشاره کرد و ادامه داد: شهر هوشمند با شهر الکترونیک تفاوت دارد؛ در شهر الکترونیک همه فرایندها و تعاملات از قالب سنتی به الکترونیکی تغییر میکند اما در شهر هوشمند از اطلاعات و دادههای الکترونیکی و دیجیتال برای برنامهریزی و تصمیم سازیها استفاده میشود.
رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم با بیان اینکه در حال حاضر اقدامات و زیرساختها در جهت الکترونیکی شدن خدمات است، خاطرنشان کرد: برای داشتن شهر هوشمند باید اطلاعات دیجیتال برای همه قابل دسترس باشد هم سازمانها و هم مردم، پس از آن میتوان بخشی از این اطلاعات را برای ایجاد ارزش افزوده و تصمیم سازی در اختیار بخش خصوصی و سایر سازمانها قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ساختار شهر هوشمند را به صورت موقت و در قالب ستاد شهر هوشمند در شهرداری راهاندازی کردهایم، ادامه داد: عمده وظیفه این ستاد برنامهریزی کلان و ایجاد تعامل و هماهنگی بین حوزههای مختلف شهرداری با سایر دستگاههای خدماتی شهر است.
یزدان پناه با تأکید بر اینکه هدف از ایجد شهر هوشمند ایجاد آسایش برای مردم است، افزود: راهکار مناسب برای کاهش مشکلات مردم در حوزههای مختلف از جمله حمل و نقل، محیط زیست، حاکمیت و اعمال حاکمیت، مدیریت، خدمات به مردم، اقتصاد هوشمند و... راهکارهایی است تا با هزینه کمتر و روشهای مناسبتر به هوشمندسازی دست پیدا کنیم.
نظر شما